Please upgrade to the new Edge browser, or use Chrome, Firefox or Safari, before continuing. Internet Explorer will not support the best shopping experience on the ADI Digital Branch site after March 12. close button

En guide: Hur du väljer monitor för dina kunder

Att välja rätt monitor för dina kunder kan vara utmanande på grund av de många alternativen och det faktum att tekniken bakom dem förändras i snabb takt. Den här guiden hjälper dig genom de olika typerna av monitorer och deras funktioner, vilket gör det möjligt för dig att välja rätt för dina kunder.

Vad är monitor mode?

Monitor mode kan referera till olika inställningar eller lägen som styr hur innehållet visas på en skärm. Det kan inkludera aspektratio, färginställningar, upplösning, ljusstyrka, kontrast och andra visningsparametrar. Till exempel kan detta syfta på mode/läge för att visa film i breddformat, för att visa bilder i fullskärm eller ett mode/läge som optimerar monitorn för spel. Det kan också referera till mode/läge för energisparande eller blåljusfiltrering, beroende på monitorns funktioner.

Köp via monitor mode/läge

Vilken monitorstorlek behöver din kund?

Tänk på att storleken bestäms av en diagonal mätning av monitorn. Enkel beräkning räcker för att hitta rätt skärmstorlek för din kund. Först, mät avståndet mellan där monitorn kommer att placeras och där man kommer att titta på den. Dela det totala avståndet i tum med två, och det resulterande värdet blir den minsta storleken du bör välja för din kund.

Köp via monitorstorlek

Typ av fäste

Fästen monteras på baksidan av en monitor och ger en monteringspunkt för en monitorarm eller annan typ av fäste. De används vanligtvis med skärmar som inte har inbyggt VESA-fäste. VESA-fästen är ett standardiserat monteringssystem för LCD- och LED-skärmar och finns i olika storlekar och mönster, så det är viktigt att välja ett fäste som är kompatibelt med din monitor.

Monitorer kan också fästas på skrivbord, väggar eller i taket. Skrivbordsfästen sätts på kanten av ett bord och låter dig justera höjden, lutningen och svängningen på din monitor. Väggfästen låter dig montera din monitor plant mot väggen för att spara plats eller skapa en mer strömlinjeformad look. Med takfästen kan du hänga din skärm ovanför huvudet, vilket är ett bra alternativ för stående skrivbord eller för att skapa en mer slående visningsupplevelse.

När du väljer ett monitorfäste är det viktigt att överväga storleken och vikten på din monitor, typen av skrivbord eller vägg du kommer att montera monitorn på, önskad rörelseomfattning och din budget.

Köp via typ av fäste

Vad är uppdateringsfrekvensen?

Uppdateringsfrekvensen avser antalet bilder som blinkar på monitorn per sekund. Uppdateringsfrekvenser uttrycks i hertz, så en uppdateringsfrekvens på 75 Hz innebär att bilden uppdateras 75 gånger per sekund. Ju högre uppdateringsfrekvens, desto jämnare och klarare bild.

Köp via uppdateringsfrekvens

Köp via bildformat?

Bildförhållandet/formatet på en monitor är mycket relevant eftersom det direkt påverkar formen och hur innehåll presenteras. Bildförhållandet är proportionen mellan bredden och höjden på monitorn. Valet av bildförhållande beror på den avsedda användningen av skärmen. Exempel på användning: 4:3 - Digital skyltning, inom vården, äldre TV-apparater och datormonitorer 16:9 - De flesta moderna TV-apparater och datormonitorer, filmer, TV-program och videospel 16:10 - Professionella monitorer, bärbara datorer.

Köp via bildformat

Bakgrundsbelysningsteknik

Bakgrundsbelysningsteknik i monitorer spelar en avgörande roll för att förbättra bildkvaliteten. Det finns huvudsakligen två typer: direkt LED och kant-LED.

Direkt LED, också känt som LED (Light Emitting Diode), innebär att man placerar en rad av lysdioder direkt bakom skärmen. Denna konfiguration möjliggör exakt lokal dimning, vilket resulterar i överlägsen kontrast och svartnivåer.

Å andra sidan placerar kant-LED lysdioder längs kanterna av skärmen. Även om det är mer energieffektivt och möjliggör slankare design kan det ha begränsningar i enhetlighet och kontrast jämfört med direkt LED.

WLED (White LED) är en vanlig källa för bakgrundsbelysning, som använder blå lysdioder med ett fosforbelägg för att producera vitt ljus. Det erbjuder effektivitet och lång livslängd, vilket bidrar till de levande visuella resultat vi förväntar oss från moderna monitorer.

Köp via belysningsteknik

Skärmtyper

LCD (Liquid Crystal Display) och LED (Light Emitting Diode) är vanliga skärmteknologier. LCD använder flytande kristaller för att manipulera ljus, medan LED använder halvledardioder för bakgrundsbelysning. LED-skärmar är generellt sett mer energieffektiva och erbjuder bättre kontrast och ljusstyrka. LCD är fortfarande vanliga men oftast i äldre modeller, medan LED dominerar marknaden på grund av överlägsen prestanda.

LCD-skärmar används vanligtvis inom utbildning, hälsovård, point of sale (POS)-system, digital skyltning, kollektivtrafik, säkerhet och övervakning samt flygledning.

LED-skärmar används i en mängd olika tillämpningar tack vare deras energieffektivitet och överlägsen prestanda. De återfinns vanligtvis i digitala reklamtavlor och skyltar, utomhusarenor för sportevenemang, flygplatsinformationsskärmar och butiksskyltar.

Köp via skärmtyper

Relaterade tjänster

ADI erbjuder ett antal mervärdestjänster för att hjälpa dig med alla dina AV-installationsprojekt.

Undersökningar på plats

ADI:s experter på platsundersökningar hjälper dig på plats att förstå dina kunders behov, bedöma platsens genomförbarhet och hitta den bästa lösningen när det gäller design och budget.

Läs mer om detta

Produktdemonstrationer

Låt våra produktspecialister demonstrera den senaste tekniken, produktfunktionerna och kundfördelarna, antingen ansikte mot ansikte eller i en interaktiv miljö.

Läs mer om detta

Utbildning

Anmäl dig till ett webbseminarium, delta i ett branschevenemang eller kom förbi ett ADI Expo nära dig för att få branschkunskap och lära dig mer om nya produkter och lösningar.

Läs mer om detta

Felsökning

Vi strävar efter att tillhandahålla effektiv problemlösning och samtidigt minska den tid som spenderas på plats så mycket som möjligt. Våra experter kan felsöka problem virtuellt eller på plats.

Läs mer om detta

Systemdesign

ADI:s systemdesigntjänst kan hjälpa till med alla projekt och utforma ett system som är särskilt anpassat till dina projektkrav - till bästa möjliga kostnad.

Läs mer om detta

Få alla tillbehör du behöver för installationen

Relaterade resurser

Läs våra artiklar och utforska ytterligare lösningar och guider för installatörer och återförsäljare

Visa alla artiklar
Köpguide för säkerhetskameror

Ett videoövervakningssystem är viktigt för alla företag, stora som små. Att välja rätt system kan dock vara en utmaning när du försöker anpassa installationen till din kunds specifika behov.

Läs mer om detta
De 4 viktigaste trenderna inom digital skyltning

Läs vidare för att lära dig om fyra trender inom digitala skyltdisplayer som du bör känna till för att kunna ge dina kunder de bästa råden om digitala skyltdisplaylösningar.

Läs mer om detta
close button